Dialysis Centre Etropal Beta

Nessebar, Bulgaria

Get Adobe Flash player

Центърът предоставя отлична възможност за съчетаване на лечение и отдих,тъй като се намира на българското черноморско крайбрежие, в един от най-привлекателните курорти с богато културно-историческо наследство, на около 35 км. от международното летище край гр. Бургас.

Несебър е малък курортен град - прекрасно съчетание от модерен курортен комплекс и старинно селище с висока историческа стойност (заселено преди повече от три хилядолетия) от траките.

В края на VI в. пр. Хр. в селището пристигат първите гръцки колонисти. През 72 г. пр. Хр. градът е завладян без съпротива от римските войски, а в началото на І век е включен в пределите на Римската империя. През 812 г. хан Крум завладява с пристъп града и тук се заселват славяни и българи. През XII и XIII в. градът развива активни търговски връзки със земите от Средиземноморието и Адриатика, както и с княжествата на север от р. Дунав. Строят се и се стенописват църквите “Св. Стефан” - (XI в.) и “Св. Йоан Кръстител” - (XII в.) - станали прототип на строените по-късно несебърски църкви-шедьоври от ХІІІ-ХІV в. От епохата на българското Възраждане в Несебър са останали и доста къщи.

След построяването на Курортния комплекс “Слънчев бряг”, в града и околностите активно се развива международния туризъм, като отличителен белег на Несебър освен прекрасните плажове и църкви е и наличието на красиви зелени площи. Заради уникалните си природни дадености и много добре запазените паметници от различни епохи на VII-та сесия на Комитета за световно наследство в гр. Флоренция през 1983 г. Старият град Несебър е включен в списъка на Световното културно наследство.

Банер